A Jobbik közleménye

Jobbik: "durván felülreprezentált" a cigányság minden támogatási területen

A Jobbik szerint központi elvárás alapján "durván felülreprezentált" a cigányság minden támogatási területen.

2012.08.18 18:00MTI

Bertha Szilvia, a párt országgyűlési képviselője az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írta: hivatalos adatok a magukat cigány származásúnak vallókról legutóbb 2001-ből állnak rendelkezésre, akkor 190 ezerre tették a cigányság létszámát.

"Jobb híján ezeket kell valós, objektív adatoknak tekinteni, tehát a jogos elvárás szerint ilyen kisebbségi számhoz kellene igazítani a célzott támogatásokat is" - vélekedett az ellenzéki politikus. Szerinte ezzel szemben az alig kétszázalékos felvállalt arányhoz képest a cigányság minden támogatási területen, így a képzési, elhelyezkedést segítő programokban is, "központi elvárás alapján durván felülreprezentált". Példaként említi, hogy a TÁMOP (Társadalmi Megújulás Operatív Program) hátrányos helyzetűek foglalkoztatását segítő, 86 milliárd forint keretösszegű program módszertani útmutatójában az áll: "a támogatásból részesülőknek 20 százaléknál magasabb arányban kell cigányoknak lenniük".

A Jobbik szerint "a cigányság valós helyzetében, létszámában történő tisztánlátás" elengedhetetlen alapja lenne a megfelelő, valóban hatékony integrációs programok létrehozásának - írta Bertha Szilvia.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.