Tanácsadói munkákra

Elektronikus útdíj: az LMP új közbeszerzési pályázatot szeretne

Az LMP azt kéri a kormánytól és az Állami Autópálya-kezelő Zrt.-től, hogy a már lezárt, hirdetmény nélküli tárgyalásos pályázat helyett írjon ki valódi közbeszerzést az elektronikus útdíj bevezetéséhez kapcsolódó tanácsadói munkákra.

2012.08.13 16:34MTI

Heltai László, a párt szóvivője hétfőn Budapesten tartott sajtótájékoztatóján mindenekelőtt azt nehezményezte, hogy mindössze egyetlen ajánlattevő jelentkezett az állami kiírásra, ráadásul az eredetileg meghatározott 810 millió forintnál 66 százalékkal magasabb árat adott. Emlékeztetett arra: az LMP megalakulása óta szorgalmazza az elektronikus útdíj kivetését a tehergépkocsikra, ami az utak karbantartása mellett a szállítási útvonalak rövidítéséhez, tehát a helyi gazdaság erősítéséhez is vezethet. 

Az ellenzéki politikus közlése szerint ezért annak ellenére is előrelépésnek tartják a kormány terveit, hogy egy régebbi technikával, fizetőkapuk felállításával oldanák meg az elektronikus útdíjak beszedését 2013. július 1-jétől. Az LMP az igazi problémát abban látja, hogy az autópálya-kezelőnek a közpénzek felelős felhasználása mellett nem lett volna szabad elfogadnia a MultiContact-Clarity Konzorcium egyetlen tanácsadói ajánlatát, hanem valódi versenyen alapuló közbeszerzést kellett volna kiírnia, a legolcsóbb ajánlat megtalálásához - tette hozzá Heltai László.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.