Kecskéd

Egy beakadt csörlőkötél okozhatta a vitorlázógép zuhanását

A balesetvizsgálók feltételezése szerint a korábban elvágott csörlőkötél beleakadt valamibe, ezért zuhanhatott horgásztóba egy Kecskédről felszállt Pirat SZD 30-as vitorlázógép vasárnap.

2012.08.13 14:33MTI

Bajkó Erika, a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) szóvivője elmondta: a csörlés befejeztével a csörlőkötél eddig tisztázatlan okból nem vált le a repülőgépről, ezért azt szakszerűen levágták. A pilóta viszont nem észlelhette, hogy 300 méter hosszú kötelet húz magával, mert folytatta a repülést. A gép azok után csapódhatott a vízbe, hogy a kötél beleakadt valamibe. A KBSZ információi szerint a pilóta rendelkezett érvényes szakszolgálati engedéllyel és ezen a típuson ez volt az első repülése. 

Fehér Ádám, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőhelyettese vasárnap az MTI-nek azt mondta, a gépen csak a pilóta utazott, aki könnyű sérüléseket szenvedett és megfigyelésre a tatabányai kórházba szállították.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.