A politikus az eljárás megszűntetését kérte

Benedek Fülöp: gyanúsítottként hallgattak ki, de nem követtem el jogsértést

Gyanúsítottként hallgatta ki még április 14-én a Székesfehérvári Nyomozó Ügyészség Benedek Fülöpöt, az agrártárca volt szakállamtitkárát - erről maga az érintett tájékoztatta pénteken az MTI-t azt követően, hogy előzőleg a Magyar Nemzet erről írt.

2008.05.23 15:33MTI

"A lelkiismeretem tiszta, jogsértést nem követtem el" - írta közleményében Benedek Fülöp. Hozzátette: "egy hatósági ügy körülményeiről" hallgatták ki. Úgy fogalmazott: ennek "lényege, hogy állítólag hivatali hatalmammal visszaélve elősegítettem egy földhivatali hatósági ügy lezárását". A volt szakállamtitkár a gyanúsítás ellen panasszal élt, de ezt a megyei főügyészség elutasította.

"Tisztességes hivatalnoktól elvárhatóan eljártam egy jogkérdéseket felvető ügy megoldásában
" - fogalmazott közleményében. Az elutasító döntés ellen a Legfőbb Ügyészséghez fordult Benedek Fülöp, hogy panaszát érdemben bírálják el és szüntessék meg ellene az eljárást. A beadványra még nem kapott választ. A Magyar Nemzet pénteki számában számolt be arról, hogy súlyos korrupció gyanújába keveredett a volt szakállamtitkár.

A lap közlése szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. földügyekért felelős vezérigazgató-helyettesét hivatali visszaélés miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A Magyar Nemzet úgy tudja, a bűncselekmény egy korrupciógyanús pákozdi földügylethez köthető. Az információt Juhász András, a Fejér Megyei Főügyészség vezetője a lapnak megerősítette, és azt közölte, más gyanúsítottjai is vannak az ügynek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.