Enyhít a jelenlegi szabályokon

Jobbik: a magyartermék-rendelet tervezete csak bonyolítana a szabályozáson

A Jobbik szerint a kormány által elkészített magyartermék-rendelet csak még bonyolultabbá teszi az eddigi szabályozást, ráadásul enyhít is a jelenlegi szabályokon.

2012.08.09 14:48MTI

A kormány tervei szerint szeptemberben életbe lépő magyartermék-rendelet szerint önkéntes alapon lenne feltüntethető a "magyar termék", a "hazai termék" és a "hazai feldolgozású termék" védjegye. Z. Kárpát Dániel hangsúlyozta: azzal, hogy az új rendszer nem kötelező, lényegében semmit nem tesz a jelenlegi visszaélések ellen.
 
Példaként említette, hogy az új szabályozás szerint is nyugodtan lehetne "hazai feldolgozású termékként" forgalmazni például a külföldről érkező és Magyarországon csak átcsomagolt árukat. A Jobbik a magyar termék megnevezést csak a valóban 100 százalékban Magyarországon előállított és feldolgozott termékek esetében használná, hogy bevizsgálatlan és bizonytalan eredetű termékek ne szerepelhessenek ebben a körben - közölte az ellenzéki politikus.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.