Az elemzők szerint 11,9 milliárd forint a profit

A Richter nyeresége 29,6 százalékkal nőtt a második negyedévben

A Richter Gedeon Nyrt. 11,15 milliárd forint konszolidált, adózott nyereséget ért el az idei második negyedévben, 29,6 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában.

2012.08.02 08:20MTI

A társaság árbevétele a bázishoz képest 11,9 százalékkal 84,01 milliárd forintra emelkedett. A bevételre, illetve az eredményre pozitívan hatott a bázisidőszakinál gyengébb forintárfolyam, továbbá két jelentős rendkívüli, úgynevezett mérföldkőbevétel.

Az elemzők 81,4 milliárd forint bevétellel és 11,9 milliárd forint profittal számoltak.

A nemzetközi számviteli szabványok alapján készült, konszolidált, nem auditált tőzsdei gyorsjelentés szerint a gyógyszeripari vállalat az év első félévében 166,02 milliárd forint árbevételt és 27,76 milliárd forint adózott nyereséget ért el. A bevétel 13,8 százalékkal, a nyereség 40,2 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi bázist.

Az egy részvényre jutó eredmény 1.509 forint volt a 2012. első félévi profit alapján, az egy évvel korábbi 1.056 forint után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.