"Le fogom küzdeni" - Halálos kórral küzd a férfi

Daganatos betegségben szenved Pécs polgármestere

Daganatos betegségben szenved Pécs polgármestere, aki szerdán azt is bejelentette, hogy betegsége ellenére kitölti 2010-ig szóló mandátumát a város élén.

2008.05.21 16:16MTI

"Magamért és a családomért eldöntöttem, hogy le fogom küzdeni, eldöntöttem, hogy meggyógyulok, és eldöntöttem, hogy tovább fogok dolgozni. Kitöltöm 2010-ig szóló mandátumomat a város élén, és e munkához szívesen veszem a támogatást" - mondta a baranyai megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatóján Tasnádi Péter. 

A szocialista politikus beszámolt arról, hogy még az idén januárban, influenzával összefüggésben került kórházba. Akkor derült ki, hogy szervezetében daganatos elváltozások vannak. Több kezelésen esett át, a legutóbbi vizsgálatok eredményei alapján tüneteinek nagy része már megszűnt. "Az ilyen betegségeknél a gyógyulás döntő részben a páciens mentális hozzáállásán múlik, és én úgy érzem, ez a küzdelem, ez a harc megvívható" - jegyezte meg, majd hozzátette, hogy nála a kórt korai stádiumában ismerték fel. 

A polgármester az MTI-nek arra a kérdésére, miért beszélt a nyilvánosság előtt egészségi állapotáról, amikor az emberek többsége esetleges betegségét a magánügyének tekinti, azt mondta: nem akar bujkálni, nem akarja, hogy ismerősei, kollégái vagy választói találgassanak. "Jobb megmondani, hogy ez a helyzet". 

Páva Zsolt, a pécsi Fidesz-KDNP ellenzékben lévő közgyűlési frakciójának vezetője Tasnádi Péter bejelentésére közleményben úgy reagált, elismeréssel adóznak a polgármester bátorsága, nyíltsága előtt, hogy felfedte betegségét a nyilvánosság előtt. 

"Frakciónk sem most, sem pedig a jövőben nem kívánja politikai ügyként kezelni ezt a bejelentést, és ezt várjuk a közgyűlés többi politikai szereplőjétől is. Úgy véljük ugyanis, hogy a betegség nem lehet politikai ügy tárgya, egy ember egészségi állapotát nem szabad politikai célokra fel-, illetve kihasználni" - írta az MTI-hez eljuttatott dokumentumban. Hozzáfűzte, hogy a magánemberként támogatásukról és együttérzésükről biztosítják Tasnádi Pétert, bízva abban, hogy eredményesen tudja majd felvenni a küzdelmet a betegséggel, és végül legyőzi azt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.