Nyelvtanulás

Megkezdődött a Debreceni Nyári Egyetem

Megkezdődött hétfőn az idei Debreceni Nyári Egyetem; a kurzusra 41 országból 168-an érkeznek nyelvet tanulni.

2012.07.23 14:30MTI

Fábián István, a Debreceni Egyetem (DE) rektora a nyári kurzus megnyitását megelőző sajtótájékoztatón utalt arra: a Debreceni Magyar Királyi Tudományegyetemet 100 éve alapították, és a mára nemzetközi hírű felsőoktatási intézmény professzorai 85 évvel ezelőtt, 1927-ben hívták életre a Debreceni Nyári Egyetemet.
 
A magyar nyelv és kultúra ügyét szolgáló nyelvtanárok és egyetemi oktatók, szervezők és kisegítő diákok odaadó munkájának köszönhetően az elmúlt évtizedekben több ezer külhoni magyar honfitársunk és magyarul tanuló külföldi diák fordult meg a tanfolyamokon - tette hozzá. Szaffkó Péter, a nyári egyetem igazgatója elmondta: az idei kurzusra a legtöbben, 24-en az Egyesült Államokból érkeznek magyar nyelvet tanulni, 29-en jönnek német nyelvterületről, 10-en Lengyelországból, 9-en Franciaországból. Emellett olyan távoli országok is képviseltetik magukat, mint Brazília, Japán, India, Thaiföld és Tunézia.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.