Így is fokozott figyelemmel kell eljárni

Feloldották az országos tűzgyújtási tilalmat

Feloldotta az országos tűzgyújtási tilalmat csütörtökön a vidékfejlesztési miniszter.

2012.07.12 18:05MTI

Az általános korlátozást július 5-én rendelte el a miniszter az erdőkre és a fás területek környékére a rendkívüli meleg, száraz időjárás miatt. A megyei kormányhivatalok erdészeti igazgatóságai által elrendelt és jelenleg is hatályban lévő tűzgyújtási tilalmakat ez a döntés nem érinti, így azok továbbra is érvényben vannak - figyelmeztet a tárca. A közlemény szerint a tilalommal nem érintett erdőkben tüzet gyújtani kizárólag a kijelölt és kiépített tűzrakó helyen, szélcsendes időben lehet. 

A tüzet tilos felügyelet nélkül hagyni, távozás előtt pedig mindig el kell oltani. A VM felhívja a figyelmet arra is, hogy az avar- és gazégetésnél fokozott figyelemmel kell eljárni, mert a gyorsan terjedő tűz könnyen elérheti az erdőket, illetve a lakott területeket, és súlyos károkat okozhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.