A megállót feleslegesen építették meg?

Lezárták a BKV-hajó Haller utcai állomását

Bár hamar népszerűvé vált a BKV nyári hajójárata az utazók körében, úgy tűnik, a Haller utcai megállót feleslegesen építették meg, mivel a BKV - hivatalosan az alacsony vízállás miatt - bezárta az állomást.

2012.07.12 08:40MTI

A Duna alacsony vízállására hivatkozva a BKV hajójáratai a közlekedési társaság honlapja szerint bizonytalan ideig nem érintik a Haller utcai megállót. A BKV szerint balesetveszélyessé vált a kikötőhíd meredeksége, így a hajókat a partról az utasok csak nehezen tudják megközelíteni. Amennyiben hétvégéig nem nő a vízszint, a munkaszüneti napokon közlekedő D-13-as járatok sem kötnek ki a Haller utcánál.

A BKV-közlemény érdekessége, hogy a bejelentést megelőzően nem a Duna miatt tűnt használhatatlannak a megálló: az index.hu múlt pénteken hívta fel rá a figyelmet, hogy a Haller utcai állomásról nem lehet más tömegközlekedési eszközre átszállni. A megálló mellett futnak ugyan a csepeli HÉV sínei, azonban a vonatok a bal és jobb oldali irányban, mintegy 600-900 méterre lévő, csak gyalogosan megközelíthető állomásokon állnak meg. A sínpárokat kerítés zárja el, az aluljáró pedig egy hosszú ideje szünetelő építkezés miatt van lezárva. A Haller utcához igyekvő utasok tehát eddig vagy átvergődtek az itt-ott megbontott kerítéseken és a balesetveszélyes síneken, vagy elsétáltak a Boráros téri vagy a Rákóczi téri közlekedési csomópontig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.