A Közgép fontossága

DK: létezik egy állami és gazdasági hatalmat egységesítő részvénytársaság

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint világosan látszik, a Közgép jelentőségét a kormány állításával szemben nem a cég magyarsága, hanem az adja, hogy "végső soron a tulajdonosa Simicska Lajos, a Fidesz volt pártpénztárnoka, Orbán Viktor egyik korábbi, legközvetlenebb munkatársa".

2012.07.11 12:44MTI

Molnár Csaba országgyűlési képviselő, a Gyurcsány Ferenc vezette ellenzéki párt alelnöke fogalmazott így szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján, amelyen "bizonyítóerejűnek" nevezett adatokat mutatott be arról, hogy Simicska Lajos és felesége a Közgép legalább 60 százalékát tulajdonolja más cégeken keresztül. A politikus szerint kutatómunkájuknak köszönhetően "most már nem csak sejtés, hanem bizonyíték van arra, hogy működik Magyarországon az Orbán Rt., (...) egy állami és gazdasági hatalmat egyesítő részvénytársaság."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.