Nem történt bűncselekmény

Filozófuspályázatok- a nyomozás megszüntetése megalapozott

A Fővárosi Főügyészség megalapozottnak találta a filozófuspályázatok ügyében indult nyomozások megszüntetését.

2012.07.11 09:53MTI

A  jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt indult eljárásokban a nyomozó hatóság kimondta, hogy nem történt bűncselekmény. Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos több mint egy évvel ezelőtt tett feljelentést négy filozófuspályázat ügyében ismeretlen tettes ellen jogosulatlan gazdasági tevékenység végzése és hűtlen kezelés gyanúja miatt. 

Az ügyészség az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében felidézte: az úgynevezett filozófusügyekben indult eljárásokban bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást. Budai Gyula elszámoltatási és korrupció-ellenes kormánybiztos a nyomozás folytatását kérve mindhárom határozat ellen panaszt jelentett be. 

A Fővárosi Főügyészség a felülvizsgálata során megállapította, hogy "az eljáró hatóság az ügy szempontjából releváns valamennyi adat és bizonyíték értékelésével törvényesen vonta le a nyomozások megszüntetésére okot adó következtetéseket", így a határozatai megalapozottak - közölte az ügyészség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.