Munkahelyvédelmi terv

Fidelitas: a kormány tesz a fiatalokért

A Fidelitas szerint az országnak olyan vezetése van, amely nemcsak beszél a fiatalokról, hanem lépéseket is tesz az ifjúság problémáinak megoldása érdekében.

2012.07.02 16:27MTI

Ágh Péter, a szervezet elnöke hétfőn a kormány munkahelyvédelmi tervének bejelentését követően azt közölte az MTI-vel: az intézkedések keretében soha nem látott mértékű szociális adócsökkentés várható, és könnyebbé válik a foglalkoztatás a hazai vállalkozások számára. Az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett tíz pont közül a Fidelitas a szociális hozzájárulási adója 50 százalékának elengedését emelte ki a 25 év alatti fiatalok, valamint a képzettséget nem igénylő munkakörben dolgozó esetében.
 
A szervezet előrelépésként értékelte azt is, hogy a szülésből visszatérő kisgyermekes anyáknak nem kell majd két évig járulékot fizetni. "A munkanélküliség az európai fiatal generációk egyik legfőbb problémája, azonban a magyar kormány elhivatott a fiatalok életminőségének javításában" - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.