Tanfolyamokon ismerhetik meg Magyarországot

Menekültek integrációs programja a bicskei befogadóállomáson

A menekültek beilleszkedését segítő, másfél éves integrációs programot valósít meg a bicskei befogadóállomás 40 millió forintos támogatással.

2012.06.28 17:05MTI

A program kommunikációjáért felelős cég  közleménye szerint a 2012. január 1-jén elindított, Komplex integrációs képzések elnevezésű projektet csütörtökön a nemzetközi menekültnap alkalmából tartott nyílt napon bemutatták az érdeklődőknek. A bicskei intézmény beilleszkedést segítő, kiegészítő programok megvalósítására kért és kapott támogatást az Európai Menekültügyi Alapból (EMA). A projekt révén a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal bicskei előintegrációs állomásán élő menekültek tanfolyamokon tanulnak a magyar intézményi, közigazgatási, oktatási rendszerről, valamint megismerhetik az ország kultúráját: a magyar népszokásokat, a magyar konyhát és a nemzeti ünnepeket. 

Mivel a szervezők a munkavállalást tekintik a beilleszkedés kulcsának, tréningeket is tartanak, s ezeken felmérik a menekültek képességeit. A résztvevők gyakorolhatják az álláskereséshez szükséges feladatokat, s bekapcsolódhatnak más programok keretében megvalósuló szakképzésekbe. A projektbe 140 menekültet, oltalmazottat vonnak be. A felnőttek mellett a gyermekek beilleszkedésével, iskolai felzárkóztatásával is kiemelten foglalkoznak. Jelenleg 49 gyermek él a bicskei befogadóállomáson.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.