Főbb témák: jegybanktörvény, költségvetés

Háromnapos ülést tart az Országgyűlés a jövő héten

Összesen három napot ülésezik az Országgyűlés a jövő héten. A képviselők szavaznak egyebek között a jegybanktörvényhez benyújtott módosító indítványokról, valamint megkezdik a 2013-as költségvetést megalapozó törvények általános vitáját is.

2012.06.28 15:02MTI

Az Országgyűlés két ülést tart a jövő héten; előbb hétfőn és kedden, majd pénteken tanácskoznak a képviselők. Hétfőn határoznak a devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítéséről és a lakóingatlanok kényszerértékesítésének rendjéről szóló törvény módosításáról, a személyi jövedelemadóról szóló törvény és a fiatalok életkezdési támogatásáról szóló jogszabály módosításáról, valamint a polgári hírszerzési tevékenység irányításával kapcsolatos módosításról. 

Ugyancsak döntenek a bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló törvény, valamint a bírák jogállásáról és javadalmazásáról szóló jogszabály módosításáról, az Európai Unió tisztviselőinek és más alkalmazottainak nyugdíjbiztosítási átutalásáról és visszautalásáról, valamint egyes nyugdíjbiztosítási tárgyú és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényjavaslatról. Határoznak a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló törvény módosításáról, valamint az Emberi Jogok Európai Bíróságának a Fratanoló kontra Magyarország ügyben hozott ítélete végrehajtásával kapcsolatos kérdésekről szóló jelentés elfogadásáról szóló határozati javaslatról is. A zárószavazások mellett hétfőn szavaznak a képviselők egyebek között a pénzügyi tranzakciós illetékről és a biztosítási adóról szóló törvényekhez benyújtott módosító indítványokról is. 

Kedden kezdi meg az Országgyűlés a 2013-as központi költségvetést megalapozó egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat és a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló törvény módosításának általános vitáját. Ugyancsak általános vita lesz az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyek tevékenységéről, valamint egyes törvényeknek az iskolakerülés elleni fellépést biztosító módosításáról szóló törvényjavaslatról. Pénteken döntenek a képviselők a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvényhez, valamint az oktatási tárgyú törvényekhez benyújtott módosító indítványokról, majd lefolytatják a 2013-as költségvetésről szóló törvény részletes vitáját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.