Wallenberg-konferencia

Thorbjorn Jagland: erősödhet az idegengyűlölet a válság hatására

Thorbjorn Jagland, az Európa Tanács főtitkára szerint a jelenlegi gazdasági válság okozta megnövekedett munkanélküliségre és a recesszióra többen "rosszul reagálnak", emiatt erősödhet a kirekesztés és az idegengyűlölet Európában.

2012.06.28 10:52MTI

A főtitkár a Konferencia a demokráciáról és az emberi jogokról 2012 - Emlékezés Raoul Wallenbergre című budapesti rendezvényen azt mondta, senki sem érezheti magát biztonságban, ha az emberi jogok nem vonatkoznak mindenkire egy országban. Mindenkinek felelősséget, kötelezettséget kell vállalnia, hogy középpontba kerüljenek az emberi jogok jelentette értékek - fogalmazott.

Frank Belfrage, a svéd Külügyminisztérium államtitkára hangsúlyozta, mindenkinek meg kell találnia a módját, hogy saját közösségében, személyesen is küzdjön a gyűlölet ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.