Hőségriasztás, piros figyelmeztetést

Szerdán és csütörtökön 35 foknál is melegebb lehet

Szerdán és csütörtökön 35 Celsius-foknál is melegebb lehet, péntektől némileg mérséklődhet a kánikula, vasárnap az ilyenkor szokásosnak megfelelő 25-30 fok várható - mondta Reisz András, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa kedden.

2012.06.19 17:05MTI

Az országos tiszti főorvos által csütörtök éjfélig elrendelt másodfokú hőségriasztás mellett a meteorológiai szolgálat a napi előrejelzés alapján szerdára már az ország legnagyobb részére a legmagasabb fokozatú, piros figyelmeztetést adta ki, e szerint ezeken a területeken a napi középhőmérséklet várhatóan tartósan 27 fok felett lesz. Emellett a többi megyére - Vas, Zala, Somogy és Nógrád - másodfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ.

Nagyon erős lesz az UV-B sugárzás, átlagértéke is meghaladhatja az extrém szintet jelző 8-as értéket. Ez azt jelenti, hogy a napon 15 perc alatt is le lehet égni.

Reisz András azt mondta: a hőmérséklet maximuma szerdán és csütörtökön több helyen elérheti, néhol meg is haladhatja a 35 fokot. Péntektől egy hidegfront következtében némileg mérséklődik a meleg, ekkor kevéssel 30 fok alatti hőmérsékleti maximumra számítanak. Vasárnap az ilyenkor szokásos hőmérséklet, 25-30 fok várható - fűzte hozzá a meteorológus.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.