Koszorúzás

Megemlékeztek a holokauszt salgótarjáni áldozatairól

Koszorúzással emlékeztek a holokauszt salgótarjáni áldozataira kedden a Főposta falán elhelyezett emléktáblánál.

2012.06.12 13:24MTI

Eötvös Mihály, a nógrádi megyeszékhely független alpolgármestere úgy fogalmazott: olyan emberekre emlékeznek, akiknek arra sem volt esélyük, hogy megvédjék magukat. "Áldozatul estek az antiszemitizmus őrületének egy olyan korban, amikor a legtöbben már azt hitték, hogy a háború rémsége a végéhez közeledik" - mondta. Az alpolgármester emlékeztetett: a városban 1944. május 3-án kezdődött meg a zsidók gettóba gyűjtése. Június 5-én a volt szénbánya gazdasági udvarán és az istállókban, az úgynevezett gyűjtőállomáson 2320 embert zsúfoltak össze, majd június 22-én megkezdődött a deportálásuk Auschwitzba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.