Vadalizmus a sírkertben

Székesfehérvár helyreállítja a meggyalázott zsidótemetőt

Székesfehérvár városgondnoksága helyreállítja a múlt héten meggyalázott Óvoda utcai zsidó temetőt, miután a város polgármestere soron kívüli intézkedést kért.

2012.06.04 11:40MTI

Az önkormányzat kommunikációs központjának közleménye szerint már dolgoznak a városgondnokság szakemberei a sírkertben, a temetőben jelenleg kárfelmérés zajlik. Hozzátették: június 10-re, a Székesfehérvárról elhurcolt zsidó emberek emléknapjára mindenképpen végeznek a munkálatokkal. "Sajnálattal értesültem a zsidó temetőben történtekről, mélyen felháborít a garázdaság. Szeretném, ha a mártírok évfordulójára méltó körülmények között emlékezhetnénk városunkban" - idézi a közlemény Cser-Palkovics András fideszes polgármestert. Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton közölte: ismeretlenek meggyalázták Székesfehérváron az Óvoda utcai zsidótemetőt; fekete festékkel feliratokat fújtak a ravatalozóra és több sírra. A rendőrség rongálás minősített esete miatt nyomoz. Az Óvoda utcai zsidótemetőben mintegy ezer sír van, az 1880-as évek óta temetkeznek oda.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.