Lehet tekerni

Átadták az új kerékpársávot az Andrássy úton

A megújított Andrássy úti kerékpársávot kedden adta át a közlekedőknek Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester és Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója.

2012.05.29 15:43MTI

A VI. kerület és Budapest egyik fő közlekedési útján, az Oktogon és a Bajcsy-Zsilinszky út között eddig is volt kerékpársáv, de az a parkoló autók és a járda között volt. A BKK a projekt keretében megcserélte a parkolóhelyeket és a kerékpársávot, előbbi a macskakő helyett új burkolatot kapott, a kerékpársáv pedig piros felfestésű lett.
   
Tarlós István az átadáson, az Operaház előtt azt mondta, most már nem olyan kerékpárutak készülnek, mint korábban, amikor az volt a gyakorlat, hogy felfestettek egy sárga csíkot a járdára, az egyik fele a gyalogosoké, a másik fele pedig a kerékpárosoké volt.
   
Az Andrássy úti sávnak a főpolgármester szerint az volt a problémája, hogy a jobbra kanyarodó autósok nem látták a kerékpárosokat, a bicikliútra gyakran kukákat helyeztek, a parkoló autókból kiszállók pedig a jobb oldali ajtót rányitották a két kerékkel közlekedőkre. Ez mindenkinek kényelmetlen volt - fogalmazott.
   
Tarlós István jelezte: folytatják a munkát, a külső városrészeken is épültek új kerékpárutak, ezeket a közeljövőben adják át, illetve az Andrássy út Oktogon és a Hősök tere közötti szakaszát is korszerűbbé teszik.
   
Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a szalagátvágás előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta: korábban a város még a saját kapacitásait sem használta ki egy-egy beruházás megvalósításához, külső cégekhez szervezték ki a munkát. Az Andrássy úti kerékpársávot viszont a BKK Közút Kft., a BKK egyik leányvállalata készítette el.
   
Közlése szerint nagy figyelmet fordítottak a kivitelezés minőségére, az Európában fellelhető legtartósabb technológiát választották, így a felfestett útburkolati jelek nem fognak pár hónap múlva lekopni. 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.