A zivatarokat erős széllökések is segítik

Záporesőre is számíthatunk hétfőn

Hétfőn a napos időszakok mellett a többször megnövekvő gomolyfelhőzetből több helyen kialakulhatnak záporok, helyenként zivatarok.

2012.05.28 13:46idokep.hu

A szél időnként kissé megélénkül, de zivatarokat erős széllökések is kísérhetnek. A hőmérséklet a délutáni órákban 19 és 24°C között alakul.

Kedden délen, délnyugaton és a Dunántúlon több helyen várható záporeső, zivatar, északkelet felé haladva csökken kialakulásuk valószínűsége. Az északnyugati szél főként a Dunántúlon időnként megélénkül, 20 és 25°C közötti csúcshőmérsékletre van kilátás.

Szerdára egy gyenge hidegfront vonul át fölöttünk, szárazabb levegő érkezik fölénk, legfeljebb keleten és délnyugaton alakulhat ki egy-egy futó zápor. A hőmérsékletben lényeges változás nem várható.

A hét második felében változékony időre van kilátás, pénteken többfelé várható eső, zápor zivatar. Eleinte kissé emelkedik a hőmérséklet, majd szombatra valamelyest lehűl a levegő. Pénteken gyakran lesz élénk a szél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.