Folytatódott a büntetőper

Romagyilkosságok: a festő nem látta, mi van a rács mögött

Újabb tanúk meghallgatásával folytatódott a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere szerdán a Budapest Környéki Törvényszéken.

2012.05.23 18:31MTI

A bíróság elsőként egy férfit hallgatott meg, aki a debreceni Perényi 1 néven működő szórakozóhelyen végzett festési munkálatokat 2009 augusztusában. A vádlottak is ott dolgoztak, s a négy férfi 2009. augusztus 21-i elfogásakor a szórakozóhelyen, a fal mögé elrejtve találták meg a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozatnál használt vadászfegyvereknek egy részét, amelyeket egy besenyszögi vadásztól 2008 márciusában raboltak el.

A tanú, aki a vádlottak elfogásának hetében festette ki a szórakozóhely helységeit, beszámolt arról, hogy a lomtárnak használt helyiséget is kifestette, de ő nem látott semmit azon a részen, amely "ráccsal" volt eltakarva, és ahol néhány nappal később megtalálták a fegyvereket.

A bíróság meghallgatott egy debreceni férfit is, aki a vádlottak ismerőse és jelenleg egy másik ügyben kiszabott büntetését tölti. Ez a tanú elmondta: két-három hónapig lakott a másodrendű vádlottnál, Kiss Istvánnál, és egyszer, 2008 tavaszán, amikor egyedül volt a lakásban, belerúgott valamibe az ágy alatt. Ez felkeltette a kíváncsiságát és megnézte, mi az, ekkor egy szőnyegbe tekert "puskaszerűséget" talált. Közlése szerint azt, hogy talált egy fegyvert, nem említette senkinek, csak egyszer kérdezett a puskáról Kiss Istvántól, de ő erről nem mondott neki semmit.

A tanú fenntartotta a nyomozati vallomása során tett kijelentését, amely szerint egyszer a konyhában mosogatott, és azt hallotta, hogy a háta mögött Kiss István és Kiss Árpád elsőrendű vádlott rablásról és fegyverekről beszélt. Ezt követően hallott a tévében a besenyszögi rablásról, és azt gondolta, a testvérpár ebből a rablásból szerezte a fegyvert.

A per jövő szerdán folytatódik.

A romák elleni támadások ügyében Kiss Árpádot, a testvérét, Kiss Istvánt, valamint Pető Zsoltot és a vád szerint az utolsó két gyilkosságban sofőrként közreműködő Csontos Istvánt előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.