Pál László és Ungvári Csaba

Új arcok a MÁV és a MÁV-START vezetésében

A MÁV Zrt. általános vezérigazgató-helyettesi posztjára 2012. május 21-től Pál László került kinevezésre. Szintén hétfőn nevezték ki Ungvári Csabát a MÁV-START Zrt. élére, a vezérigazgatói posztra.

2012.05.22 15:59ma.hu

Pál László 1986-tól 2010-ig a MÁV-nál dolgozott: 1986-tól 1996-ig a MÁV hatvani pályafenntartási főnökségén a vasúti pálya állapotával összefüggő munkák irányítását végezte, majd 1996-tól a pályagazdálkodási főnökség vezetőhelyettese lett, majd 4 évig központvezető volt. 2010-től a GYSEV Zrt. vasúti projektjeinek előkészítéséért és lebonyolításáért felelős projektiroda vezetőjeként dolgozott, később a Fejlesztés és Beszerzés Szervezet vezetőjeként a társaság infrastruktúra fejlesztési, beszerzési és készletgazdálkodási tevékenységét irányította. 2010 őszétől a GYSEV Zrt. stratégiai műszaki fejlesztési vezetőjeként a vasúttársaság infrastruktúra fejlesztési és műszaki innovációs tevékenységeinek irányításáért felelt.
 
Szintén hétfőn került kinevezésre Ungvári Csaba a MÁV-START Zrt. élére, a vezérigazgatói posztra. Ungvári Csaba a GYSEV Zrt. vezérigazgató-helyettesi posztjáról érkezett a MÁV személyszállítási leányvállalatához. A szakember a GYSEV-nél a vállalat egységes pénzügyi gazdálkodási stratégiájáért felelt, valamint az irányítása alá tartozó szervezetek osztrák és magyar üzem területén végzett hatékony és eredményes tevékenységéért. A közgazdász végzettséggel rendelkező szakember mérlegképes könyvelő vizsgával is rendelkezik. Ungvári Csaba a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.-nél, valamint a Spar Österreichische Warenhandels AG-nál szerzett évtizedes pénzügyi, számviteli és kontrolling tapasztalatot. Angol, német és olasz nyelven beszél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.