Soron kívüli elbírálások

Kiemelt jelentőségű ügy lett a Kossuth téri rekonstrukció

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a kormány a budapesti Kossuth Lajos tér rekonstrukciójával, az ottani mélygarázsépítéssel, a parlamenti látogatóközpont és múzeum kialakításával összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket.

2012.05.16 19:31MTI

Az erről szóló kormányrendelet szerdán jelent meg a Magyar Közlönyben. Eszerint a Kossuth téri beruházással összefüggőnek kell tekinteni mindazokat a hatósági ügyeket, amelyek a projekt megvalósításához közvetlenül szükségesek. Ebbe a körbe tartoznak az érintett ingatlanokon álló közterületi szobrok bontásához és azok ugyanott vagy máshol való felállításához szükséges döntések is, továbbá mindazok, amelyek a Kossuth Lajos tér csillapított forgalmú övezetté alakításával kapcsolatosak.

A rendelet egyúttal kijelöli a fenti ügyekben eljáró hatóságokat.

Tállai András belügyi államtitkár áprilisban, a kiemelt beruházásokról szóló törvény módosításakor a parlamentben arról beszélt, hogy a kormány az elmúlt években átlagosan öt-hat beruházást sorolt ebbe a körbe, idén pedig eddig két projekt került fel a listára, a lágymányosi Tüskecsarnok és az Erkel Ferenc Színház felújítása.

Egy beruházás kiemeltté nyilvánítása azért lényeges, mert ilyenkor a kérelmeket soron kívül kell elbírálni, az ügyintézési határidő pedig legfeljebb két hónap, sőt bizonyos esetekben ennél is rövidebb.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.