Egri virtus

Bekebelezi a város a laktanyát

Diákétkeztetési központként, illetve diák- és tömegsport centrumként kívánja hasznosítani Eger azokat a volt honvédségi ingatlanokat, amelyek egy kormányhatározat nyomán kerülhetnek az önkormányzat birtokába.

2012.05.15 10:21MTI

A város polgármesteri hivatalának médiareferense,Zentai László elmondta, hogy a döntés nyomán a város birtokába kerülhet az egykor a Bornemissza Gergely felderítő zászlóaljnak otthont adó laktanya konyhája, illetve a sportpálya. A határozat szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 2012. június 30-ig megköti a most üresen álló egykori honvédségi ingatlanok tulajdonjogának átruházásáról szóló szerződéseket az igénylő önkormányzatokkal, köztük Egerrel. Mindez országszerte 29 települést és 53, összességében 922 millió forint forgalmi értékű állami ingatlant érint - fűzte hozzá.

A médiareferens emlékeztetett arra, hogy Habis László, Eger polgármestere 2007 óta próbál megegyezni a szaktárca mindenkori képviselőivel a megüresedett, de kiváló állapotban lévő egri honvédségi ingatlanok önkormányzati tulajdonba adásáról, azonban éveken át nem történt semmi.

A helyzet azt követően változott meg, hogy Habis László (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselőként interpellált az ügyben Fellegi Tamás akkori fejlesztési miniszterhez - tette hozzá.

A megkötendő tulajdon-átruházási szerződésekbe több garanciális feltétel épül be. Ilyen az elidegenítési tilalom megállapítása vagy a hasznosítási cél rögzítése, amelyek biztosítják a felelős vagyonkezelést - mondta Zentai László.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.