Bérkompenzáció: csaknem 4.000 pályázat

450-650 ezer munkavállaló kaphat 2-3 százalékos bérkiegészítést

Vasárnap estig 6,1 milliárd forintos támogatási igénnyel 3.972 pályázat érkezett a bérkompenzációs kiírásra - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn az MTI érdeklődésére. A pályázatokat hétfő éjfélig lehet beadni.

2012.05.14 17:43MTI

A támogatásra azok a cégek pályázhatnak, amelyeknek gondot okoz az 5 százalékos béremelés végrehajtása 2012-ben.

A Nemzeti Foglalkoztatási Alapból 21 milliárd forint áll a pályázók rendelkezésére, a kiírást március 13-án nyitották meg.

Czomba Sándor, a szaktárca foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a pályázat megnyitásakor elmondta, várakozásaik szerint 450-650 ezer munkavállaló juthat 2-3 százalékos bérkiegészítéshez a pályázattal. Az államtitkár akkor jelezte azt is, hogy a pályázatok elbírálására 30 nap áll majd rendelkezésre, ami azt jelenti, hogy a munkáltatók júliusban hozzájuthatnak az igényelt kompenzáció 70 százalékához, a további 30 százalékhoz pedig szeptemberben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.