LMP: fel kell fedni a pártállam titkait

Tizenkilenc mágnesszalag titka

Az LMP elfogadhatatlannak tartja, hogy a pártállam titkai továbbra is rejtve maradjanak és a mágnesszalagokon tárolt információk sorsa ne tisztázódjon.

2012.05.08 19:19MTI

Ezt Mile Lajos, a párt országgyűlési képviselője közölte azt követően, hogy Pintér Sándor belügyminiszter napközben beszámolót adott az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának. A tárcavezető beszámolóját követő nyilatkozatában egy visszavont előterjesztéssel kapcsolatban azt közölte, hogy a nemzetbiztonsági törvény várhatóan ősszel kerül majd az Országgyűlés elé.
   
A testület LMP-s tagja ezzel összefüggésben felidézi: az LMP - élve a belügyminiszter által felkínált lehetőséggel - arra tett javaslatot, hogy a bizottság tagjai mielőbb ismerhessék meg annak a tizenkilenc mágnesszalagnak a tartalmát, amelyek az előző rendszer megfigyelőivel és megfigyeltjeivel összefüggésbe hozható adatokat tartalmazza.
   
Mile Lajos hangsúlyozza, az LMP a nemzetbiztonsági bizottság keddi ülésén kezdeményezte, hogy a legfőbb ügyész számoljon be a testület előtt a tavaly kirobbant kémbotrány fejleményeiről. A politikus arra emlékeztet, hogy "tavaly nyáron a Budapesti Katonai Ügyészség kémkedéssel gyanúsította meg Galambos Lajost, felbujtás gyanújával hallgatta ki Szilvásy Györgyöt, a Gyurcsány-kormány titokminiszterét, bűnpártolással gyanúsította meg az NBH egykori főigazgatóját, Laborc Sándort, valamint felbujtóként meggyanúsította az orosz hátterű biztonságtechnikai cég, a Zömök Kft. társtulajdonosát, Püski Lászlót".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.