Folyik a vízkármegelőzés

Országosan ellenőrzi a vízelvezető árkokat a katasztrófavédelem

Az országban valamennyi, vízkárral veszélyeztetett településen ellenőrzik a vízelvezető árkok, átereszek állapotát a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok.

2012.05.08 16:12MTI

Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője elmondta: a felülvizsgálat egy országos akcióterv része. A májusi ellenőrzés célja a megelőzés. Azt szeretnék elérni, hogy az árkok és átereszek megfelelő állapotúak legyenek, s így el tudják vezetni a hirtelen lezúduló csapadékot vagy a belvizet. Az ellenőrzésről minden esetben jegyzőkönyv készül, amelyben rögzítik a feltárt hiányosságokat - ezek felszámolása az önkormányzatok, a gazdálkodó szervezetek és az állampolgárok felelőssége.
   
Fejér megyében már el is kezdődött az összes települést érintő ellenőrzés - közölte Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A helyszíni bejárásokat a vízügyi igazgatóság és az adott település önkormányzatának bevonásával folytatják le. A feladatok helyi koordinálásáért a településeken közbiztonsági referenseket jelöltek ki, felkészítésüket Dunaújvárosban, Sárbogárdon és Székesfehérváron végzik.
   
Az országos ellenőrzések következő állomása nyárra várható, amikor a forgalmasabb vasútvonalak és közutak mentén az elhanyagolt, nem karbantartott fasorok állapotát mérik fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.