Tárgyalást kezdeményeznek az LMP-vel

A 4K! máris leváltaná Orbánt

Az új párt elnöke közölte: a néhány napja párttá alakult 4K! - Negyedik Köztársaság mozgalom tárgyalást kezdeményez az LMP-vel az Orbán-kormány leváltása érdekében.

2012.05.02 13:50MTI

Istvánffy András közleménye szerint a demokratikus ellenzék válságából két lépcsős összefogás lehet a kiút. A jelenlegi kormány leváltása érdekében előbb az elmúlt években alakult új pártoknak kell megegyezniük "a köztársaság újraalapításának minimumprogramjáról, és ezt követően lehet kiterjeszteni az együttműködést azokra, akik 2002 és 2010 között kormányoztak" - írta a pártelnök.
   
Istvánffy András véleménye szerint a demokratikus ellenzék együttműködése elkerülhetetlen, hiszen jelenleg "senki sem nyújtja azt a reményt, hogy képes lesz egyedül leváltani a Fideszt".
   
Az LMP későbbre ígért választ a megkeresésre.
   
A hétvégén párttá alakult 4K! - Negyedik Köztársaság mozgalom 2007-ben alakult meg. A szervezet honlapján magát baloldali pártként jellemzi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.