Kunhalmi gyengének tartja az államtitkárságot

Egyest adott az MSZP a kormány oktatáspolitikájára

Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja közölte: megbukott a kormány oktatáspolitikája, gyenge a területért felelős államtitkárság.

2012.04.29 12:48MTI

Az ellenzéki politikus szerint Hoffmann Rózsa államtitkárnak ismét be kell nyújtania lemondását, mert gyenge az érdekérvényesítő képessége, és már nem is ő irányítja az oktatáspolitikát – tette hozzá.
   
Kunhalmi Ágnes álláspontja szerint a kormány oktatásügyben tett ígéretei hamisak, megvalósításukat nem gondolja komolyan. A szektorból pénzkivonás folyik, hiszen az idén 40 milliárd forinttal jut kevesebb oktatási célokra, mint egy évvel korábban – tette hozzá.
   
A szocialista politikus szerint további forráskivonást jelez előre, hogy az oktatásért is felelős Nemzeti Erőforrás Minisztériumának az idén további 6,7 milliárd forintot kell megspórolnia.
   
Kunhalmi Ágnes szerint a pedagógus életpályamodell kezd megbukni. A szaktárca halasztásról beszél, ám ebből végül nem lesz semmi, hiszen nincs rá pénz – vélekedett az ellenzéki politikus.
   
Az MSZP szakpolitikusa hozzátette: az oktatási intézmények államosítása is kezd kérdőjelessé válni, hiszen ez sok százmilliárd forintba kerülne, miközben megszorításokat jelent be a kormány.
   
Kunhalmi Ágnes szerint kérdéses, hogy az állam miből fogja finanszírozni a 3 éves óvodáztatást, az egész napos iskolát és a mindennapi testnevelést.
   
Az ellenzéki politikus bírálta a felsőoktatás átalakításra tett kormányzati lépéseket is. Elmondta: 40 milliárd forintot már kivontak, de további keretszám-csökkentés várható, az állam pedig kivonul egyebek mellett a közgazdász- és jogászképzésből is.
   
A kormányzat kivonulását bizonyítja véleménye szerint a Diákhitel 2 is. Rámutatott: a felelősséget a hallgatókra hárítja az állam, miközben az oktatás finanszírozásában is óriási hiányt generál.
   
Kunhalmi Ágnes szerint ugyanakkor az összes felsőoktatási szolgáltatást államosítani akarják, köztük a büféket, sportlétesítményeket és kollégiumokat is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.