Végrehajthatóak a szükséges változtatások

Kovács Zoltán: a kétharmados többség egyedülálló alkalom

Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár hangsúlyozta: a kétharmados parlamenti többség a Fidesz-kormány számára egyedülálló alkalmat adott a szükséges változtatások végrehajtására.

2012.04.29 12:35MTI

Tomas Ramberg, a Svéd Rádió P1-es csatornájának felelős szerkesztője felidézte: az országot olyan vádak érik, hogy Magyarországon a demokrácia veszélyben lenne, s a Fidesz tekintélyelvű politikát folytatna. Az újságíró ezzel kapcsolatban a többi között az Európai Unió és az Európa Tanács korábbi állásfoglalására, valamint Hillary Clinton amerikai külügyminiszter levelére utalt.
   
Kovács Zoltán válaszában hangsúlyozta, hogy ezeknek a kritikáknak nincs valós alapjuk. Azt ugyanakkor elismerte, hogy a törvényalkotás rendkívül gyors ütemben történt. A kétharmados parlamenti többség a Fidesz számára egyedülálló alkalmat adott arra, hogy az alapoktól kiindulva olyan változtatásokat hajtsanak végre Magyarországon, amelyekre több mint húsz éve szükség volt - fűzte hozzá. "Ez egyedülálló lehetőség volt arra, hogy olyan problémákat oldjunk meg, amelyeket a kommunizmus bukása után meg kellett volna oldani" - hangsúlyozta az interjúban az államtitkár.
   
Arra a kérdésre, hogy meghátrált-e a kormány, amikor a jegybanktörvényt az Európai Bizottság javaslatára néhány pontban módosította, Kovács Zoltán azt válaszolta, "nem helyes azt állítani, hogy ebben a kérdésben Magyarország meghátrált volna". Az államtitkár szerint helyesebb az a megfogalmazás, hogy "a józan ész győzött". "Párbeszédet folytatunk, és ez a józan ész győzelmét jelenti. Politikától és érzelmektől fűtött ideológiai vita helyett pragmatikus párbeszédre van szükség" - hangsúlyozta az államtitkár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.