Helmeczy Bukarestbe utazik egyeztetni

Cozma-gyilkosság - Egy-két héten belül végleges a kártérítési igény

Jogi képviselőjük a sportoló megölése miatt folyó büntetőper pénteki ülése előtt közölte: egy-két héten belül véglegesítik Marian Cozma családjának kártérítési igényét.

2012.04.27 09:16MTI

Helmeczy László elmondta: igényük függ attól, hogy a Győri Ítélőtábla változtat-e, s ha igen, mennyiben a Veszprém Megyei Bíróság elsőfokú ítéletén. Hozzátette: a közeljövőben Bukarestbe utazik, ahol egyeztet Marian Cozma családjával az ügyben.
   
Az ügyvéd március végén azt közölte: nem vagyoni kár miatt a sportoló szüleinek 50-50, két testvérének 25-25 millió forintot kérnek, emellett vagyoni kárigénnyel is élni kívánnak.
   
A Győri Ítélőtábla várhatóan délelőtt hirdet jogerős ítéletet a büntetőügyben. A kártérítési per Helmeczy László korábbi közlése szerint június negyedikén kezdődik a Fővárosi Törvényszéken.
   
Az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott játékosát 2009. február 8-án gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt, segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.