Elindultak a sajtóbejárások

Parlagfű idén is lesz!

A Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület az idén is elindítja a parlagfű-lelőhelyek feltérképezésének munkáját. Bár még nincs sehol parlagfű, de bejelentővonalukat már április végén üzembe helyezik.

2012.04.20 16:45OS

Idén is nagy szükség lesz arra, hogy az emberek figyeljenek a környezetükre, és jelentsék be, ha a parlagfűvel, mint a legveszélyesebb allergén növénnyel fertőzött területeket találnak. A 06-80-204-355 zöldszámon várják az információkat. Minden előző évi bejelentett területet ellenőrizni fognak, megnézik, hogy a településtisztasági feltételeknek megfelelnek-e most. Felhívják az önkormányzatok figyelmét a parlagfű megjelenése elleni fellépésre, és szorgalmazzák, hogy ezt építsék be programjaikba. A média segítségével sajtóbejárásokat tartanak, hogy az önkormányzatok és hivatalok figyelmét felhívják a probléma fontosságára.

Időnként közzé teszik a legelhanyagoltabb, gyomokkal és hulladékokkal fertőzött területek listáját. Helyszíni bejárásokat tartottak mostanáig a Budapest VI. kerület Szabolcs utcai 28064 befektetési cégingatlanon, a XIII. kerület Dózsa György úti 28 2224 /36 hrsz. MÁV vasúti ingatlanon, és a XIII. kerület Huba utca és Kassák Lajos utca sarkán található befektetési cégingatlanon. Két héttel ezelőtt az ATV, a mai napon a Parlament TV kísérte figyelemmel állapotrögzítő munkájukat. Adásban a jövő hét csütörtökjén este lesz, illetve a Parlament TV webcímén is nézhető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.