Eldőlhet a Fővárosi Vízművek sorsa

Rendkívüli ülést tart a Fővárosi Közgyűlés

A Fővárosi Vízművek kisebbségi részvénycsomagjának visszavásárlásáról dönthet hétfői rendkívüli ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

2012.03.26 07:45MTI

A zárt ülésen Tarlós István főpolgármester mandátumot kaphat a Fővárosi Vízművek befektetői jogviszonyainak megszüntetésére. A városvezető korábban ismertette, hogy a francia Suez Environnement-nal és a német RWE-vel 15,1 milliárd forintos árról egyeztek meg előzetesen, a végső döntést közgyűlés hozza meg.    

Ugyancsak zárt ülésen dönthetnek a képviselők arról, hogy áthidaló tulajdonosi kölcsön nyújtsanak a BKV-nak.    

Ismét tárgyalja a testület a fővárosi fenntartású egészségügyi intézmények állami kézbe adásáról szóló megállapodás-tervezetet, miután a korábbi, háromoldalú megállapodást a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. nem írta alá. A pontosított változat lényeges elemeiben nem tér el a korábbiaktól, a főváros ugyanakkor több kérdésben további egyeztetéseket és külön megállapodásokat tart indokoltnak.    

A képviselők szavaznak a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. közterület-használati kérelméről is, amelynek alapján a tavalyival megegyező, nettó 50 millió forintot kapna a főváros a Sziget Fesztivál megrendezése kapcsán.    

Tulajdonosi hozzájárulást adhat a testület a budapesti Kossuth Lajos téren álló Károlyi Mihály-szobor ideiglenes elbontásához, raktárba szállításához, majd az érvényes engedélyek birtokában annak Siófokon történő felállításához. Az alkotás elbontását az Országgyűlés Hivatala kezdeményezte a Kossuth téri rekonstrukció kapcsán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.