A cseh államfő Budapesten

Kétoldalú kapcsolatok - Sólyom Lászlóval tárgyal Václav Klaus

A visegrádi együttműködésről, uniós kérdésekről és a kétoldalú kapcsolatokról is tárgyal Václav Klaus cseh államfő mai budapesti munkalátogatásán.

2008.05.06 09:04MTI

A cseh elnök magyar vendéglátóján, Sólyom Lászlón kívül találkozik Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel is. Václav Klaust felesége is elkíséri Budapestre. A cseh elnök utoljára 2003 októberében tett Magyarországon állami látogatást.

Három évvel később részt vett Budapesten az 1956-os magyar forradalom 50. évfordulós ünnepségein, 2007 szeptemberében pedig ő képviselte a Cseh Köztársaságot a visegrádi négyek keszthelyi csúcstalálkozóján. A két ország kereskedelmi forgalma az elmúlt években folyamatosan növekszik, 2006-2007 között több mint egymilliárd euróval emelkedett.

Tavaly a két ország közötti árucsere-forgalom értéke meghaladta az ötmilliárd eurót. A magyar-cseh exportban és importban a legjelentősebb tételt a gép- és járműipari termékek jelentik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.