Senkit nem hagynak az út szélén?

Kilakoltatások - Kormányzati intézkedéseket követel az MSZP

Szanyi Tibor közölte: az MSZP a kilakoltatási moratórium meghosszabbításán kívül azt követeli, hogy a kormány hozzon létre "idősgondozási, nővédelmi és gyermekjóléti" intézményrendszert, amely képes felkarolni azokat a védtelen embereket, akiknek veszélybe kerül a lakhatásuk.

2012.03.09 10:55MTI

A szocialista párt elnökségi tagja elmondta: nem azért szorgalmazzák a kilakoltatási moratórium meghosszabbítását a fűtési szezon végéig, hogy a bajba jutott embereket "napfényben lehessen kiköltöztetni" az otthonukból, hanem azt várják a kormánytól, hogy április 15-ig gondoskodjon azokról az intézkedésekről, amelyek védelmet nyújtanak a kilakoltatással leginkább fenyegetett idős embereknek és családoknak. A moratóriumot mindaddig fent kell tartani, amíg ez meg nem történik - tette hozzá.
   
Az MSZP-s politikus példaként hozta, hogy növelni kellene a szociális ellátórendszer kapacitásait, a szükséglakások számát, illetve hogy sokkal több szociális munkásra, családgondozóra lenne szükség, az államnak pedig garantálnia kell az ehhez szükséges pénzt.
   
Ugyanakkor azt is mondta: nem elég, hogy a kormány "senkit nem hagy az út szélén", az lenne a cél, hogy senki ne is kerüljön oda. Ezzel összefüggésben ismét a csődvédelmet, illetve az adósságok átütemezést biztosító magáncsőd intézményének bevezetését sürgette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.