Új választási programtervezetet készít a párt

Májusban már kampányol az MSZP

Mesterházy Attila, a szocialista párt elnök-frakcióvezetője közölte: az MSZP május 1-jén mutatja be választási programjának tervezetét, amelyet ezt követően egy Párbeszéd a nemzetért címen induló rendezvénysorozaton kíván megvitatni.

2012.02.27 13:55MTI

Az MSZP a 2014-es parlamenti választásokra készülve az év végéig minden egyéni választókerületben kiválasztja képviselőjelöltjét - közölte az ellenzéki politikus, kiemelve: a jövő év elejétől kétéves kampányba kezdenek, amelynek során el akarják kerülni azt a 2006-ban elkövetett hibát, hogy a választóknak teljesen mást ígérnek, mint amit később végrehajtanak. Megjegyezte ugyanakkor azt is, a Fidesz most ezt teszi, amiért a választók biztosan megbüntetik majd a következő voksoláson.
   
Mesterházy Attila a programtervezet kiemelt témái közül elsőként az euro-atlanti integráció mélyítését említette, ami a szocialisták meglátása szerint segíthet Magyarország válságból történő kilábalásában. A további fejezetekből idézve elmondta, az MSZP egy "erős, fejlesztő, hatékony és határozott" állami szerepvállalásban hisz, a "jogállamiság, az alkotmányosság és a demokratikus működés helyreállítása" érdekében pedig együttműködést ajánl minden magyarországi demokratikus erőnek. Mint mondta, az anyagban kitérnek az egészségügy, az oktatás, valamint a nyugdíjrendszer és szociális ellátórendszer színvonalának javítására, továbbá a gazdaság fejlesztésének és a foglalkoztatás bővítésének lehetőségeire. Hozzátette, a tervezet utolsó fejezete a nemzeti érdekérvényesítés módjairól szól majd, amelyben kikötnék például, hogy a nemzet fogalmát nem lehet kirekesztő céllal használni, továbbá egyetlen nemzeti szimbólumot sem szabad kisajátítani.
   
Mesterházy Attila szólt arról is, májusban - szintén a tervezet részeként - bemutatnak egy Kelet-Magyarországról szóló programot is, amelyet az MSZP helyben élő szakértők bevonásával készít.
   
A szocialista frakció hétfői ülésén történtekre kitérve elmondta, arra kérik a kormányt, adjon tájékoztatást arról, milyen módon akarja tovább csökkenteni a gyógyszerkassza idei forrásait, továbbá milyen konkrét lépéseket hajtanak végre az egészségügyi dolgozók bérének rendezésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.