Állandóan figyelik

Nem tudják, miért repedt meg a tapolcai csarnok gerendája

Sólyom Károly alpolgármester azt mondta: folyamatosan figyelemmel kísérik a tapolcai rendezvénycsarnok szombaton megrepedt fagerendájának állapotát; még nem tudni, mi okozta a tartóelem sérülését.

2012.02.27 12:16MTI

A lelátóval és a küzdőtérrel együtt összesen kétezer négyzetméteres sportcsarnokban a födémet nyolc fagerenda tartja, ezek közül repedt meg az egyik teljes szélességében - ismertette az alpolgármester. A vizsgálatok még nem zárultak le, a város vezetői kedd délelőtt tartanak újabb egyeztetést az ügyben szakértők és hatóságok részvételével. Felvették a kapcsolatot a Nyugat-Magyarországi Egyetem Erdészeti és Faipari Vizsgálólaboratóriumával, amelynek szakemberei a faanyagot, a ragasztást és a száradás során keletkezett esetleges hibákat vizsgálják.
   
A kiürített létesítményben műszerekkel folyamatosan figyelik a sérült elem elmozdulását, az épület tervezői pedig ellenőrző számításokat végeznek.
   
A megrepedt fagerendát szombaton alátámasztották, és a hétfői szakértői információk szerint az épület állékonyságát a hiba nem veszélyezteti - mondta Sólyom Károly. Tapolca valamennyi vagyontárgya biztosítva van, így a város fenntartásában működő, 2003-ban átadott rendezvénycsarnok is - tette hozzá.
   
Szombaton egy vívóverseny közben hallottak nagy reccsenést a csarnok küzdőterén és lelátóján tartózkodók, és kiderült, hogy elrepedt a tetőszerkezet egyik gerendája. A versenyzők és a szurkolók - összesen mintegy ötszázan - pánik nélkül hagyták el a létesítményt. A helyszínre érkező statikus az épületet veszélyesnek nyilvánította, ezért a versenyt leállították.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.