Az LMP szerint járatritkítás jöhet

Titkos terveket sző a kormány a MÁV-nál?

A párt frakcióvezetője a Nyugati pályaudvar előtt azt mondta: az LMP információi szerint a kormány "fű alatt" jelentős járatritkítást tervez a MÁV vonalain.

2012.02.23 15:41MTI

Jávor Benedek saját információikra hivatkozva - amelyek forrását nem kívánta megnevezni - azt mondta, hogy a kabinet tíz százalékot is elérő teljesítménycsökkentést írt elő a vasúttársaságnak. Hozzátette, hogy éppen a jelenlegi kormánypártok tiltakoztak 2010 előtt a leghangosabban a szárnyvonalak bezárása és a MÁV teljesítményszűkítése ellen. Véleménye szerint a kormány most "ugyanezt a kókai programot folytatja, csak kicsit intenzívebben".
   
A döntéshozók is tudják, szakmailag megalapozatlan megtakarítást remélni az ilyen típusú járatritkításoktól - értékelte. Hangsúlyozta, hogy a 2007-2009 közötti teljesítménycsökkentés "egy fillér megtakarítást nem hozott a MÁV-nál", mert a vasútnál az állandó költségek, mint például a pályafenntartás vagy az infrastruktúra üzemeltetése okozzák a kiadások jelentős részét.
   
Az ellenzéki frakcióvezető kijelentette azt is, hogy a csökkentést "stikában igyekeznek megtenni", az érintett MÁV-dolgozókkal titoktartási nyilatkozatot írattak alá.
   
Jávor Benedek szerint a kormány az elmúlt egy hónapban már légiutasok tízezreit hagyta cserben, és "úgy tűnik, hogy most egy sokkal szélesebb kört, a MÁV-utasok százezreit, millióit az utolsó pillanatban fogják értesíteni arról, hogy hiába várnak a vonatokra".
   
A politikus kitért arra is, hogy írásbeli kérdéssel fordult Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszterhez. Többek között arra kíváncsi, hogy mikor akarják nyilvánosságra hozni a döntést, illetve mit remélnek attól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.