Kisajátított területek

A víz az úr: fizetnek a Felsőzsolcaiaknak

Megkezdik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolcán a 2010-es árvíz után épített gát miatt kisajátított területek után járó kártérítés kifizetését.

2012.02.23 09:47MTI

Erről írt az Észak-Magyarország csütörtökön.

A 2010-es árvíz után döntött a kormány a felsőzsolcai védművek megerősítéséről, amelynek része volt a körgát megépítése, amely miatt több ingatlantulajdonos telkét kurtították meg, a kivitelezést azonban előzetes egyeztetés nélkül kezdték meg - olvasható a megyei napilapban.

A gát elkészült, de az ígért ellentételezéshez a mai napig nem jutottak hozzá az érintettek, ám ez hamarosan megtörténhet. A kifizetést a vízügyi szervezet átalakítása lassította, a Vidékfejlesztési Minisztériumtól ugyanis a Belügyminisztérium hatáskörébe került az ágazat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.