Azért a víz az úr

Foggal-körömmel kiáll a földvagyonért a kormány?

A kormány megvédi a magyar föld- és vízvagyont, amit az új alaptörvény is garantál - reagált a Fidesz szóvivője közleményben Apáti István (Jobbik) szerdai kijelentéseire.

2012.02.15 14:49MTI

Selmeczi Gabriella kommünikéjében úgy fogalmaz: a kormány "a józan ész keretein belül" folytatott tárgyalások után mindenkivel olyan megállapodásokat köt, amelyek megfelelnek a nemzeti érdekeknek. A Jobbik viszont napról napra azt bizonyítja, hogy soha, semmiről nem hajlandó megállapodni senkivel, ezért nem is veszi őket senki komolyan - tette hozzá a kormánypárti politikus.

Apáti István szerdán arról beszélt: kezdeményezik, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Nemzetközi Valutalap (IMF) alapokmányának kihirdetéséről szóló 1982-es törvényerejű rendeletet, amelynek értelmében az IMF-et nemzetközi szervezetként pluszjogosítványok illetik meg az adózás, a diplomáciai mentesség, vagy a tulajdonszerzés területén is. Apáti István rámutatott, a rendelet alapján az IMF korlátozás nélkül vásárolhat ingatlanokat, cégeket, sőt akár termőföldet is Magyarországon, a Jobbik éppen ezért attól tart - mondta-, hogy a kormány "fel fogja áldozni" az IMF-nek a magyar föld- és vízvagyont az államadósság csökkentése érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.