Ki támadott meg minket?

Gyurcsány kivallatná Orbánt

A Demokratikus Koalíció (DK) írásbeli kérdést intézett Orbán Viktor miniszterelnökhöz, akitől azt kérik: hozza nyilvánosságra az ellene tervezni vélt puccskísérlet bizonyítékait.

2012.02.11 13:28MTI

Molnár Csaba, a DK alelnöke szombati sajtótájékoztatóján az elmúlt 22 év legsúlyosabb vádjának nevezte, hogy nemzetközi diplomaták, a CNN hírtelevízió, illetve volt magyar diplomaták összeesküvést folytattak volna a kormányfő, illetve kormányának megbuktatása érdekében.

„Ez nem lehet más, mint egy skizofrén, üldözési mániás elme szüleménye, ilyet épeszű ember nem mond” – jelentette ki az ellenzéki politikus, hozzátéve, hogy mindenki tudja, hogy ilyen puccskísérlet nem volt. Mint mondta, bár a Fidesz frakcióvezetője tagadta, hogy ilyen mondatok elhangzottak volna az egri frakcióülésen, „Kósa Lajos, ha más szavakkal is, de beismerte”, hogy a miniszterelnök beszélt a témáról, amelyről korábban napilapok sora számolt saját forrásokra hivatkozva.


A DK alelnöke szerin Orbán Viktor felett „átcsapnak a hullámok”. A miniszterelnök évértékelő beszédére utalva megjegyezte: „már nemcsak egy megtört és vesztes ember felolvasásáról van szó (…), hanem egyre inkább egy beteges elme hazudozásaival találkozhatunk”.

Molnár Csaba az ellenzéki párt nevében szombaton levelet írt a CNN alelnökének és az Egyesült Államok budapesti nagykövetének, indoklása szerint azért, hogy elmagyarázza a helyzetet és megpróbálja elérni, hogy „ne az üldözési mániás miniszterelnök alapján”, hanem valós tények, teljesítmény alapján mérjék Magyarországot. Előző nap egyebek mellett a Magyar Nemzet és a Népszabadság írt arról, hogy a Fidesz-KDNP háromnapos frakcióülésén szerda éjjel a miniszterelnök beszélt a magyar kormányt és személyét célzó puccskísérletről.

Ezt Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője később határozottan cáfolta. Orbán Viktor az ország sorsával foglalkozott beszédében, nem pedig személyes dolgokkal - jelentette ki a politikus. Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke az m1 Az Este című műsorában azt mondta: a miniszterelnök nem puccsról, hanem a Magyarországot ért markáns támadássorozatról beszélt a Fidesz-KDNP évadnyitó frakcióülésén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.