30 centes jegyeket kínál

42 járatot indít Budapestről a Ryanair a Malév dolgozóival

Minél több volt Malév dolgozót szeretne foglalkoztatni a Ryanair fapados légitársaság. A cég - mely kegyetlen árháborúba kezdve, 30 centes jegyeket kínál - öt gépből álló flottát üzemeltet a tervek szerint Budapestről, heti 42 járattal.

2012.02.09 13:38HavariaPress

Michael O'Leary, a Ryanar vezérigazgatója csütörtökön jelentette be Budapesti sajtótájékoztatóján, hogy megállapodtak a magyar kormánnyal és a Budapest Airporttal arról, hogy öt gépből álló flottát üzemeltetnek Budapestről.

Elsőként három Boeinget hoz a Liszt Ferenc repülőtérre a fapados légitársaság, majd két új Boeing is csatlakozik a budapesti flottához. A Ryanair heti 42 járatot tervez üzemeltetni Budapestről.

A vezérigazgató elmondta, hogy a Malév 350 volt dolgozójával kezdték meg az egyeztetést arról, hogy foglalkoztatnák őket. A Ryanair szeretne minél több volt Malév dolgozót átvenni, főként pilótákra, mérnökökre és kabinszemélyzetre számítanak, s már áprilistól foglalkoztatni kívánják őket. O'Leary - tőle nem szokatlan módon - sajtótájékoztatójának jelentős részében a konkurenciát jelentő Wizz Airt ócsárolta.

Válaszul arra, hogy a Wizz Air 2500 jegyet kínál 1 eurós áron, a Ryanair vezetője bejelentette, hogy ők 5000 jegyet adnak mindössze 30 centért, ráadásul az árban már minden járulékos költség is benne lesz. O'Leary hosszasan értekezett arról, hogy a magát Magyarországon magyar légitársaságnak beállító Wizz Air tulajdonképpen egy adóparadicsomi cég, s egyetlen magyar vezetője is Svájcban él, vele szemben, aki Dublinban lakik, s így cégét helyből irányíthatja, a konkurenciánál lényegesen jobb hatásfokkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.