Szombaton Pozsonyban szállt le

Visszatért Budapestre a Wizz Air járata

Varró Balázs, a Wizz Air Hungary Kft. kommunikációs vezetője közölte: visszatért Budapestre a Wizz Air szombaton Pozsonyban leszállt, Bergamo-Budapest útvonalon közlekedő repülőgépe, miután a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a leszállási feltételek megfeleltek a szabályoknak.

2012.02.05 12:45MTI

A Liszt Ferenc repülőteret üzemeltető Budapest Airport kommunikációs igazgatója, Hardy Mihály szombaton azt mondta, hogy a Wizz Air Olaszországból, Bergamóból érkező járatának kapitánya nem vállalta a leszállást a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren, és Pozsonyban akarta letenni a gépet, mert a budapesti repülőtér futópályáján a fékhatás éppen a megfelelő határán volt.
   
A Wizz Air azt közölte, hogy február 4-én "a Bergamo-Budapest útvonalon közlekedő Wizz Air járat kitérő repülőtéren, Pozsonyban szállt le, miután a budapesti légi irányítástól kapott információ alapján a futópálya nem volt megfelelő állapotban a leszálláshoz. A döntést ilyen esetben mindig a gépet irányító kapitány hozza meg. A W6 2283-as járat kapitánya úgy döntött, hogy nem kísérli meg a leszállást Budapesten (...). A gép az üzemanyag felvétel után visszatért Budapestre, miután a leszállási feltételek megfeleltek a szabályzatban előírtaknak".
   
A kft. kommunikációs vezetője hangsúlyozta: "a Wizz Air mindenkori, elsődleges szabálya, hogy az utasok biztonságát nem kockáztatja".
   
Hardy Mihály vasárnap elmondta, hogy a lezárt egyes futópályát is megnyitották, mindkét pálya üzemel, és nincs fennakadás a légi forgalomban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.