Minden szentnek magafelé...

Klubrádió - kínos ellentmondás Bolgár úrtól - videóval!

Ha nincs Klubrádió, nincsen sajtószabadság - süvöltötték most vasárnap a világ minden pontja felé a demokráciát féltők tömege. Természetesen a drága jó Bolgár Úr támogatásával. Érdekes, hogy néhány éve egészen másképp gondolkozott a rádió frekvenciák kiosztásáról...

2012.01.26 16:10CéG.

Nem kevesebbet állított néhány napja egy tüntetésen Bolgár Gyuri bácsi, mint azt, hogy az országban elsötétítés folyik. Nem kérdés, azzal, hogy a Klubrádió elveszette frekvenciáját, a balliberális oldal szerint politikai terror kezdődött. Természetesen nem mindig volt ez így. Az MSZP-SZDSZ-kormány idején hasonló döntések a drága jó Bolgár Úr szerint más megvilágítás alá estek. Akkor a piac diktált, nem a politika.

Íme a szó szerinti leirat, melyet Bolgár György a Klubrádió megbeszéljük című műsorában bírta mondani 2009. október 28-án a Sláger Rádió és a Danubius Rádió frekvencia-ügyéről: „A másik pedig, hogy hát az, hogy milyen alapon döntenek arról, hogy ki működtesse a rádiót, kapja meg a frekvenciát, az egy verseny kérdése, nem lehet azt mondani, hogy a Danubius és a Sláger, illetve a tulajdonosok jól csinálták, ezért örökre az övék, nem, ki van írva, hogy ennyi évre kapják meg és utána egy pályázatot hirdetünk, aki a legtöbbet ajánlja és a legjobb feltételeket, azét fogjuk elfogadni.”

A jól bevált kettős mérce természetesen nem újdonság: számtalan jobboldali lap megszűnése esetén folyamatosan azzal érveltek, a piac megmutatta, valójában nincsen igény a lapra. Ám, amikor a Magyar Hírlap jelentett csődöt, akkor már ”lázadás” volt. Ezúttal sem történt más. Számukra kedvezőtlen döntés után hangos lármával jelzik, a demokrácia van megszűnőben. És éppen azok a leghangosabbak, akik egykoron az egypártrendszer uralmát egyengették. Hát nem szép történet?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.