Devecser, Kolontár

20 évet érhet a Mal vezetőjének a vörösiszap

15 ember áll a Veszprém Megyei Főügyészség elé a 2010 októberében bekövetkezett vörösiszap-katasztrófa miatt.

2012.01.24 08:08ma.hu

A Mal Zrt. vezetője, Bakonyi Zoltán húsz év börtönbüntetést is kaphat – írja a Magyar Nemzet. 

Halált előidéző gondatlan közveszélyokozás vétsége, különösen nagy vagyoni hátrányt meghaladó vagyoni hátrányt okozó közveszélyokozás bűntette, gondatlanságból elkövetett környezetkárosítás, illetve természetkárosítás vétsége, valamint veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette: ezzel az öt bűncselekménnyel vádolja az ügyészség Bakonyi Zoltán elsőrendű vádlottat, a Magyar Alumíniumtermelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt.vezérigazgatóját - írja cikkében a lap.
 
Ugyanezekkel a bűncselekménnyel vádolják a másodrendű dr. D. Józsefet, a cég műszaki-stratégiai vezérigazgató-helyettesét és az ötödrendű D. Józsefet, a vállalat divízióigazgatóját. Az eljárásnak rajtuk kívül hat terheltje van – írja a Magyar Nemzet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.