Gyurcsányék, a szabadság bajnokai?

Lábbal tiporja a gyülekezési jogot az "Orbán-Tarlós tandem"?

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint az "lábbal tiporja a gyülekezési jogot, és a DK minden jogi eszközt bevet annak érdekében, hogy megváltoztassák azt a döntést, amivel véleményük szerint "kitelepítenék az ellenzéket" a fővárosból március 15-én.

2012.01.19 13:07MTI

Vadai Ágnes független országgyűlési képviselő, a DK elnökségi tagja csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: "miközben Orbán Viktor ájtatos képpel védi magát az Európai Parlamentben, és már azt is pozitív hírként tálalják Magyarországon, hogy milyen udvarias volt, (...)az a gyalázat történt meg, hogy a triplabóvli miniszterelnök kiszorítja az ellenzéket Budapest szimbolikus tereiről március 15-én".
 
A DK tiltakozik az ellen, hogy "a rezsim, az Orbán-Tarlós tandem, lábbal tiporja a gyülekezési jogot ezáltal a véleménynyilvánítás alkotmányos jogát" - hangoztatta Vadai Ágnes, aki szerint átlátszó az a módszer, ahogy "az állampárt el akarja némítani a kormány demokráciapusztító és milliókat földönfutóvá tevő politikája" ellen tiltakozó tömegeket.
 
Közölte: a DK minden jogi eszközt bevet annak érdekében, hogy meg lehessen változtatni azt a döntést, amivel az ellenzéket lényegében "ki kívánja az állampárt telepíteni március 15-én". 

Kitért arra, hogy a DK a jövőben részt vesz valamennyi ellenzéki demonstráción, és arra kér minden demokratikus ellenzéki pártot és civil szervezetet, hogy hasonlóképp tegyenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.