Itt vannak a központok

Borsodban tizenöt járás alakulhat

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében tizenöt járás alakulhat jövő év január elsejével - mondta Demeter Ervin kormánymegbízott pénteken.

2012.01.13 15:49MTI

Demeter Ervin emlékezetett arra, hogy a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium tervezete szerint az országban 168 járás, Budapesten pedig hét úgynevezett körzet jönne létre, a járási rendszer kialakításáról szóló elképzeléseket társadalmi egyeztetésre bocsátották.

A települések ezt január 31-ig véleményezhetik, utána készül el a törvényjavaslat, és tavasszal az Országgyűlés elé kerülhet - tette hozzá. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében tizenöt járás alakulhat, ezek székhelyein a munkaügyi központ kirendeltségei működnek, az országban a legnagyobb és a legkisebb járás itt található majd, a miskolci járásban 255 ezren, a gönciben kevesebb mint 9200-an élnek.

A járási központok: Edelény, Encs, Gönc, Kazincbarcika, Mezőcsát, Mezőkövesd, Miskolc, Ózd, Putnok, Tiszaújváros, Tokaj, Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szerencs, Szikszó. A kormányhivatalok járási hivatalainak legfontosabb feladata a megyeinél alacsonyabb szinten intézendő államigazgatási feladatok ellátása lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.