Beindult a szélsőjobb?

Ütötték-verték az LMP-seket az Operánál?

Az LMP szerint szélsőjobboldali tüntetők két szimpatizánsukat is megütötték az Operaház előtti demonstráción.

NÉZZE MEG A TÜNTETÉSEN KÉSZÜLT KÉPEKET - KATTINTSON! képgaléria

2012.01.03 13:50ma.hu

Szél Bernadett, az LMP szóvivője, és Dorosz Dávid országgyűlési képviselő közleményükben hangot adnak annak a véleményüknek, hogy hibát követett el a hatóság, mikor hétfő estére az Operaház közelébe két egymással ellentétes célú tüntetés megtartásába egyezett bele. Az LMP állítása szerint ők figyelmeztették a hatóságot ennek esetleges veszélyeire.

Az LMP közleményében értetlenségét fejezi ki annak kapcsán, hogy, hiába a hatalmas rendőri készültség, a Nagymező utca és az Andrássy út sarkán két szimpatizánsukat, állítólag szélsőjobbos tüntetők verték meg. Mint írják: különösen visszás, hogy az egyik megvert egyént az eset után maguk az intézkedő rendőrök igazoltatták és kutatták át, míg az elkövetőket békén hagyták.

Az LMP szerint ilyen hibákat nem lehet következmények nélkül elkövetni egy jogállamban, és mint írják, ezért azt szeretnék, ha a Belügyminisztérium alaposan kivizsgálna az ügyet. Hozzáteszik: "a belügy alapvetően az Opera vendégeire, a "magasztos ünnepség" védelmére koncentrált, a tudósítások szerint pedig maga Pintér Sándor miniszter irányította a helyszínen a rendőri munkát, miközben tőle pár száz méterre békés tüntetőket vertek." Hozzáteszik: őszintén remélik, nem volt felsőbb politikai szándék a rendőri hibák mögött.

Közleménye végén az LMP további, erőszakmentes ellenállásra szólít fel mindenkit, aki, idézzük: "félti az országot, félti a demokráciát."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.