Nem lesz hekk sem?

Borzalom: éveken belül megindulhat a Balaton kiszáradása

Vezető klimatológusok vészjósló forgatókönyve: kiszáradhat a Balaton?

2012.01.02 07:35ma.hu

Aggasztó adatok az ENSZ-től: bekerült a Balaton a 100, a klímaváltozás által leginkább veszélyeztetettebb terület közé. A tudósok arra figyelmeztetnek, hogy a nyári csapadék mennyisége Közép-Európában akár harminc–hetven százalékkal is csökken - olvasható a Magyar Nemzetben.

Laki István, a Kis-balatoni Vízügyi Kirendeltség vezetője és Pécseli Péter szakaszmérnök, a Balatoni Vízügyi Igazgatóság vezetője és állítja: a természet a jövőben is megoldja a Balaton vízállásának gondját - írja a lap, azonban Laki István aggasztónak tartja, hogy a Balaton immár hetek óta hetvencentis vízállással és zárt zsilipkapukkal várja az égi áldást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.